
Miklavževo suho sadje malo drugače.
Za pekač dolžine 30 cm.
Sestavine
– 50 g narezanih orehov, 50 g namočenih rozin
– 50 g namočenih jabolčnih in hruškovih krhljev
– 2 dl naribanega korenčka, 1 dl sončničnega olja, 2 jajci
– 1,7 dl bele mehke moke, pol čajne žličke pecilnega praška
– pol čajne žličke sode bikarbone
– ščep soli, čajna žlička cimeta
Krema
– 25 g masla, 100 g kremnega sira
– 1 dl sladkorja v prahu, čajna žlička vaniljevega sladkorja
– sok pol limone in limonina lupinica
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom. Namočene suhe hruške in jabolčne krhlje na drobno nasekljamo.
2. V moko dobro umešamo pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.
3. V večji posodi zmešamo olje in sladkor ter postopoma dodajamo jajci. Dodamo nariban korenček, nasekljane orehe in vse suho sadje. Dobro premešamo in dodamo še vse suhe sestavine. Z metlico dobro premešamo in vlijemo v pekač.
4. Kolač pečemo 35 do 40 minut. Pečenega stresemo iz modela in pustimo na rešetki, da se popolnoma ohladi.
5. Krema: penasto umešamo maslo, dodamo kremni sir in druge sestavine ter dobro premešamo. S kremo namažemo kolač, po želji ga lahko posujemo še s cimetom v prahu ali kako drugače okrasimo. Hranimo ga v hladilniku.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev
Fotografija in recept: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si