
Slastna juhica, ki bo všeč tudi najmlajšim.
Sestavine
– žlica oljčnega olja
– 4 srednje veliki korenčki, 1 čebula
– 1 l zelenjavne jušne osnove
– 2 pesti pšeničnega zdroba
– pest sesekljanega peteršilja in drobnjaka
– sol, poper po okusu
– kisla smetana
– črni sezam (dekoracija)
Priprava
1. Na olju popražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo nariban korenček, zalijemo z jušno osnovo, dodamo sesekljane začimbe in na šibkem ognju kuhamo 15 minut.
2. Ko je zelenjava kuhana, jo na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom (ni treba, da do gladkega).
3. Dodamo pšenični zdrob in kuhamo še 5 minut. Po potrebi juho zredčimo z vodo, če postane pregosta, in solimo ter popramo po okusu.
4. Postrežemo z žlico kisle smetane in črnim sezamom.