Odprta Kuhinja

Korenčkova juha s pšeničnim zdrobom

Odpri galerijo
A+   A-
Slastna juhica, ki bo všeč tudi najmlajšim.


Sestavine


- žlica oljčnega olja
- 4 srednje veliki korenčki, 1 čebula
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 2 pesti pšeničnega zdroba
- pest sesekljanega peteršilja in drobnjaka
- sol, poper po okusu
- kisla smetana
- črni sezam (dekoracija)

Priprava


1. Na olju popražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo nariban korenček, zalijemo z jušno osnovo, dodamo sesekljane začimbe in na šibkem ognju kuhamo 15 minut.

2. Ko je zelenjava kuhana, jo na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom (ni treba, da do gladkega).

3. Dodamo pšenični zdrob in kuhamo še 5 minut. Po potrebi juho zredčimo z vodo, če postane pregosta, in solimo ter popramo po okusu.

4. Postrežemo z žlico kisle smetane in črnim sezamom.
Priporočamo še: Osnovna pravila in prepovedi za bleščeče vinske kozarce

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Datum Objave: 14.11.2022 ob 06:11

Več iz te teme:

Vibrant platekorenčkova juhapšenični zdrob

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja