Kremaste testenine iz enega lonca, ki bodo pogosto na mizi

Candice Bell/Getty Images

Se vam mudi in ne veste, kaj bi skuhali? To je kosilo, za katero vam najverjetneje ne bo treba zaviti niti v trgovino.

V rokavu je vedno dobro imeti recept za hitro kosilo, ki pride prav v primerih, ko smo v stiski s časom in ko v hladilniku nimamo na voljo veliko sestavin. Spodnji recept je ravno eden tistih, ki zagato z lakoto rešijo celo na dopustu, ko smo navadno omejeni tako s sestavinami kot s kuharskimi pripomočki.

Današnje kosilo bo namreč pripravljeno v le nekaj minutah, v le eni ponvi in iz le petih osnovnih sestavin. Težko bi šlo bolj preprosto, čeprav nas bo jed nagradila s kremastim okusom in veliko užitkov ob dobri pašti. Gre za recept, ki ga velja poznati na pamet!

@brunchwithbabs One pot creamy fettuccine !!! This is part of Babs’ Boot Camp. To get recipes emailed to you sign up, link in profile. Enjoy!! #easyrecipe #mealprep #creamyfettuccine #learnontiktok #tiktokpartner ♬ original sound – everyone’s grandmothers

Sestavine

  • 2 žlici surovega masla
  • 4 stroki česna
  • 0,5 l piščančje jušne osnove
  • 240 ml sladke smetane ali mleka
  • 500 g rezancev
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/4 lončka ribanega parmezana

Priprava

1. V ponvi razpustite maslo in pražite drobno sesekljan česen približno 30 sekund. Prelijte z jušno osnovo in dodajte sladko smetano. Če te nimate pri roki, lahko uporabite mleko.

2. V ponev dodajte rezance in počakajte, da vse skupaj zavre, nato pa zmanjšajte ogenj in kuhajte približno 18 do 20 minut (odvisno od testenin). Vsake toliko premešajte.

3. Ko so testenine ravno prav kuhane, jih potresite s parmezanom in postrezite.

Preberite še: Nedeljska sladica: Božanske češpljeve vrtnice

Fotografija: Candice Bell/Getty Images

Deloindom.si: Tako se znebite vodnega kamna s pipe v eni potezi
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed