Kremna radičeva juha

Odpri galerijo
A+ A-
Veliko vlaknin in antioksidantov je v tej močni juhi, za katero vam bo priprava vzela 10 minut, kuhala pa se bo še 10 minut.
Sestavine
Za 4 osebe.
- 300 g radiča
- manjša čebula
- pol večje zelene
- večja korenček in krompir
- žlička masla
- žlica naribanega hrena
- 2 žlici sladke smetane
- sol, poper, strok česna
- 2 rezini kruha
Priprava
- Čebulo, zeleno, korenje in krompir očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v lonec, dodamo maslo in hitro popražimo.
- Medtem stremo česen in naribamo hren ter oboje stresemo v lonec k drugi zelenjavi. Prilijemo vodo in pokrito kuhamo 10-15 minut, da se zelenjava zmehča.
- Grobo narežemo radič in ga posebej v manjši količini vode kuhamo nekaj minut, toliko, da oveni. Odcedimo ga in vstavimo v juho.
- Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, sladko smetano ter prevremo. Ponudimo s kockami popečenega kruha.
Datum Objave: 23.1.2025 ob 09:01