Odprta Kuhinja

Kremna radičeva juha

Kremna radičeva juha (Foto: Krištof Koman)
Odpri galerijo
A+   A-
Veliko vlaknin in antioksidantov je v tej močni juhi, za katero vam bo priprava vzela 10 minut, kuhala pa se bo še 10 minut.

Sestavine

Za 4 osebe.

  • 300 g radiča
  • manjša čebula
  • pol večje zelene
  • večja korenček in krompir
  • žlička masla
  • žlica naribanega hrena
  • 2 žlici sladke smetane
  • sol, poper, strok česna
  • 2 rezini kruha

Priprava

  1. Čebulo, zeleno, korenje in krompir očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v lonec, dodamo maslo in hitro popražimo.
  2. Medtem stremo česen in naribamo hren ter oboje stresemo v lonec k drugi zelenjavi. Prilijemo vodo in pokrito kuhamo 10-15 minut, da se zelenjava zmehča.
  3. Grobo narežemo radič in ga posebej v manjši količini vode kuhamo nekaj minut, toliko, da oveni. Odcedimo ga in vstavimo v juho.
  4. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, sladko smetano ter prevremo. Ponudimo s kockami popečenega kruha.

Priporočamo še: Mesne kroglice iz pečice (VIDEO)

Datum Objave: 23.1.2025 ob 09:01

Več iz te teme:

juhe in enolončniceradičkremna juha

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.