Odprta Kuhinja

Kruhki z grahovim pirejem in redkvicami

A+   A-
Za dva, za malico.


Sestavine


- 3–4 kruhke
- 100 g zamrznjenega graha
- kuhano jajce, sol
- šopek redkvic
- po žlico praženih sezamovih semen, zeliščne soli in zaatarja (libanonske zeliščne soli)

Priprava


1. Zamrznjen grah damo v visok lonček, dolijemo vročo vodo, samo toliko, da ga pokrije, zavremo in kuhamo 3–4 minute, odstavimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom v gosto kašo ter še malo posolimo. In to je to.

2. Kruhke prerežemo, namažemo z žlico pireja in obložimo z rezino jajca.

3. Redkvice operemo in povaljamo v zeliščnih soleh oz. v semenih in jih ponudimo!
Namig: Vzamemo sezam, črni sezam oziroma doma narejeno zeliščno sol ali zaatar. Lahko pa ponudimo samo solni cvet, vendar ne pretiravamo!

Priporočamo: Kulinarični pobeg: Roxanich

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 3.5.2019 ob 13:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: