Kruhki z grahovim pirejem in redkvicami
A+ A-
Za dva, za malico.
Sestavine
- 3–4 kruhke
- 100 g zamrznjenega graha
- kuhano jajce, sol
- šopek redkvic
- po žlico praženih sezamovih semen, zeliščne soli in zaatarja (libanonske zeliščne soli)
Priprava
1. Zamrznjen grah damo v visok lonček, dolijemo vročo vodo, samo toliko, da ga pokrije, zavremo in kuhamo 3–4 minute, odstavimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom v gosto kašo ter še malo posolimo. In to je to.
2. Kruhke prerežemo, namažemo z žlico pireja in obložimo z rezino jajca.
3. Redkvice operemo in povaljamo v zeliščnih soleh oz. v semenih in jih ponudimo!
Namig: Vzamemo sezam, črni sezam oziroma doma narejeno zeliščno sol ali zaatar. Lahko pa ponudimo samo solni cvet, vendar ne pretiravamo!
Priporočamo: Kulinarični pobeg: Roxanich
Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 3.5.2019 ob 13:05