Kuhamo z znanimi: Tako gobe pripravi pevka Alya
Odpri galerijo
A+ A-
Priljubljena pevka gobe ponudi s polento, v katero doda nepričakovano sestavino. Presenečeni boste, kako dobro se ujame z jurčki!
Gobe s polento
Za 4 osebe.
- 4 večji jurčki (ali 8 srednjih)
- 1 skodelica (2 dl) polente
- 1 pest datljev
- malo olja
- sol
Priprava
Očiščene gobe narežemo na poljubne rezine ali kocke in jih na zmernem ognju prepražimo v ponvi, v katero smo dolili malo maščobe. Solimo. Ko so gobe prepražene, dodamo malo vode, da dobimo omako.
Polento pripravimo tako, da malo gostejšo skuhamo po navodilih, zapisanih na embalaži. Med kuhanjem dodamo izkoščičene datlje, narezane na drobno. Alya gosto polento vlije v namaščen pekač, nato jo dobro ohladi (najbolje, če jo pustimo čez noč v hladilniku), razreže na rezine in popeče v namaščeni ponvi. Mi smo za fotografiranje, ker se nam je s pripravo kosila zares mudilo in nismo imeli časa za hlajenje polente, ubrali drugačno pot, saj smo kuhano polento z datlji preprosto postregli s popečenimi jurčki. In tudi ta različica malce drugačnega jesenskega kosila je bila super.
Namig: Ljubiteljem belega vina sommelierka Mira Šemić priporoča sivi pinot, za ljubitelje rdečega pa bo prava izbira modri pinot.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: 5 praktičnih zloženk za preprosto kosilo
Naslovna fotografija: Koka Press, Katja Kodba
Datum Objave: 18.10.2022 ob 08:10