Kultna paradižnikova omaka za testenine

… ena sama drugačna sestavina ji da čisto novo dimenzijo. Za nas je to okus tolažbe v hrani.

Sestavine

– 1/2 kg zrelega mesnatega paradižnika
– srednje velika rumena čebula
– 5 žlic masla
– zvrhana žlička soli

Priprava

1. Paradižnik blanširamo v kropu, olupimo, narežemo na koščke.

2. Čebulo olupimo, odrežemo pecelj in koreninski nastavek ter samo prerežemo na polovico.

3. Na srednje močan ogenj pristavimo kozico in vanjo damo najprej maslo, da se stopi, nato paradižnik in čebulo v kosu ter sol. Ko paradižnik začne vreti, zmanjšamo plin in kuhljamo, dokler tekočina povsem ne povre, tako da ostaneta v loncu samo še maslo in razpuščen paradižnik, to bo približno 45 minut, odvisno od kozice in moči ognja.

Preberite še: 5 znakov, da stojite pred dobro restavracijo

Recept je nastal v sodelovanju s Kult 316.

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed