Kultni piškoti iz otroštva, pripravljeni iz petih sestavin
Odpri galerijo
A+ A-
Še tople potresemo s sladkorjem. Najboljši so, če jih pomakamo v dober čaj.
Korenčkovi piškoti z marmelado
Za približno 15 ; priprava 20 minut, čas peke 15–20 minut.
- 250 g moke
- 125 g masla
- 125 g korenja
- žlička pecilnega praška
- marmelada
- po želji sladkor v prahu za posip
Priprava
1. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.
2. V večjo posodo naribamo korenje, dodamo še moko in potresemo s pecilnim praškom. Dobro premešamo.
3. Dodamo še maslo v kosmičih in hitro zgnetemo krhko testo.
4. Polovico testa pospravimo v hladilnik, drugo pa na pomokani delovni površini razvaljamo na 2 mm debelo. Izrežemo kroge.
5. Na sredino vsakega kroga položimo žličko čvrste marmelade, previdno prepognemo, rob stisnemo s prstom in ga okrasimo z odtisom vilic.
6. Enako naredimo z drugo polovico testa.
7. Pripravljene piškote položimo na pekač, ga postavimo v segreto pečico in pečemo približno 15 minut.
Različica: Piškoti bodo še bolj dišeči in mamljivi, če testo odišavimo s ščepcem cimeta in ščepcem muškatnega oreščka.
Priporočamo še: Jesenske žemljice, ki jih morate poskusiti
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 16.9.2019 ob 09:09