Kultni piškoti iz otroštva, pripravljeni iz petih sestavin

Še tople potresemo s sladkorjem. Najboljši so, če jih pomakamo v dober čaj.

Korenčkovi piškoti z marmelado

Za približno 15 ; priprava 20 minut, čas peke 15–20 minut.

– 250 g moke
– 125 g masla
– 125 g korenja
– žlička pecilnega praška
– marmelada

– po želji sladkor v prahu za posip

Priprava

1. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.

2. V večjo posodo naribamo korenje, dodamo še moko in potresemo s pecilnim praškom. Dobro premešamo.

3. Dodamo še maslo v kosmičih in hitro zgnetemo krhko testo.

4. Polovico testa pospravimo v hladilnik, drugo pa na pomokani delovni površini razvaljamo na 2 mm debelo. Izrežemo kroge.

5. Na sredino vsakega kroga položimo žličko čvrste marmelade, previdno prepognemo, rob stisnemo s prstom in ga okrasimo z odtisom vilic.

6. Enako naredimo z drugo polovico testa.

7. Pripravljene piškote položimo na pekač, ga postavimo v segreto pečico in pečemo približno 15 minut.

Različica: Piškoti bodo še bolj dišeči in mamljivi, če testo odišavimo s ščepcem cimeta in ščepcem muškatnega oreščka.

Priporočamo še: Jesenske žemljice, ki jih morate poskusiti

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed