Odprta Kuhinja

Kultni piškoti iz otroštva, pripravljeni iz petih sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Še tople potresemo s sladkorjem. Najboljši so, če jih pomakamo v dober čaj.


Korenčkovi piškoti z marmelado


Za približno 15 ; priprava 20 minut, čas peke 15–20 minut.

- 250 g moke
- 125 g masla
- 125 g korenja
- žlička pecilnega praška
- marmelada

- po želji sladkor v prahu za posip

Priprava


1. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.

2. V večjo posodo naribamo korenje, dodamo še moko in potresemo s pecilnim praškom. Dobro premešamo.

3. Dodamo še maslo v kosmičih in hitro zgnetemo krhko testo.

4. Polovico testa pospravimo v hladilnik, drugo pa na pomokani delovni površini razvaljamo na 2 mm debelo. Izrežemo kroge.

5. Na sredino vsakega kroga položimo žličko čvrste marmelade, previdno prepognemo, rob stisnemo s prstom in ga okrasimo z odtisom vilic.

6. Enako naredimo z drugo polovico testa.

7. Pripravljene piškote položimo na pekač, ga postavimo v segreto pečico in pečemo približno 15 minut.

Različica: Piškoti bodo še bolj dišeči in mamljivi, če testo odišavimo s ščepcem cimeta in ščepcem muškatnega oreščka.
Priporočamo še: Jesenske žemljice, ki jih morate poskusiti

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 16.9.2019 ob 09:09

Več iz te teme:

piškotikorenjekorenčkovi piškoti

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.