Odprta Kuhinja

Kumarična solata: tako pripravljena v vročini še bolj tekne

Kumarična solata: tako pripravljena v vročini še bolj tekne (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Klima v skledi. Narejena kot običajno: kumare, čebula, kis in olje. A ena sestavina vse skupaj še bolj osveži.

Zimzeleno kumarično solato poznamo prav vsi in tale je po najinem okusu. Nadležno vročim in lepljivo pekočim poletnim dnem se je najbolje postaviti po robu v morju ali bazenu. Če nam je vroče pri kosilu ali večerji, pa ne preostane drugega, kot da pomlatimo eno sočno in pošteno osvežilno jogurtovo kumarično solato. Je neke vrste klima v skledi.

Kumarična solata z jogurtom

  • 4 kumare
  • 1 čebula
  • 180 g navadnega jogurta
  • 2 zvrhani žlici kisle smetane
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 3 žlice olja
  • lupinica četrt limone
  • sol, poper

Priprava

  1. Solata: kumare olupimo in po dolgem razpolovimo.
  2. Če so v sredini že velike peške, jih ven postrgamo z žličko, sicer jih pustimo.
  3. Kumare z mandolino narežemo na tanke rezine.
  4. Čebulo olupimo in jo prav tako narežemo na tanke rezine.
  5. V posodici zmešamo vse sestavine za preliv, ki ga nato zlijemo k solati.
  6. Premešamo in po želji prilijemo še malo hladne vode – midva imava namreč to solato rada ekstra žmohtno.

Priporočamo še: Priljubljeno zelišče, ki zmanjša potrebo po soli in božansko dopolni poletne jedi

Datum Objave: 29.7.2024 ob 06:07

Več iz te teme:

solateVegikumarična solatakumare

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.