Odprta Kuhinja

Kuskus s piščancem alla caprese, ki je odlična malica za na pot

Odpri galerijo
A+   A-
Priljubljen okus, v katerem se družijo paradižnik, mocarela in bazilika, smo dodali vsestranskemu kuskusu. Zaprite ga v posodico in se podajte na lepše.


Univezalni recept, ki se bo prilegel kjerkoli, ampak najbolj si ga zamišljamo nekje v nedrih slovenske Istre. Použijte ga globoko zamišljeni nad oljkami, ki bodo dozorele šele, ko bodo porabile še zadnje jesensko sonce.

Sestavine



  • 300 g polnozrnatega kuskusa

  • 500 g piščančjih prsi

  • 280 g češnjevega paradižnika

  • 125 g mini mocarele

  • 3 žlice pesta genovese

  • oljčno olje

  • sol, beli poper

  • balzamični kis


Priprava


1. Kuskus prelijemo s 4,5 dl vrele vode, pokrijemo in pustimo nabrekati 2–4 minute. Ko se malce ohladi, dodamo do 2 ščepca soli in dobro vmešamo 3 žlice oljčnega olja, da se ne lepi.

2. Na zmernem do močnejšem ognju segrejemo 0,3–0,5 dl oljčnega olja in popečemo po okusu posoljeno piščančje meso, narezano na srednje velike kocke. Odstavimo in na kratko pokrijemo s pokrovom. Pustimo, da se malce ohladi, in nato primešamo h kuskusu.

3. Češnjeve paradižnike razpolovimo ali narežemo na četrtine, po želji. Mocarelo prav tako. Vmešamo h kuskusu.

4. Dodamo še pesto genovese, premešamo, dosolimo, popramo po okusu. Pokapamo z balzamičnim kisom in oljčnim oljem po okusu.
Priporočamo še: Korak pri pripravi piščanca, ki ga moramo nujno izpustiti
Datum Objave: 27.8.2020 ob 08:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: