Kvinojin narastek s sadjem

Tole je zajtrk ali sladica za vse, ki radi pokusite kaj novega, še zlasti če daje občutek, da je še kar zdravo.

Sestavine

– 110 g kvinoje (pol navadne, pol rdeče)
– voda, manjše jabolko
– pest zamrznjenih malin (približno 60 g, jih ne odtajamo)
– 2 beljaka, 2 rumenjaka
– 4–5 žlic sladkorja, žlička cimeta
– 2 dl nestepene sladke smetane
– 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta v prahu
– mandlji in druga semena za posip

Priprava

1. Kvinojo po navodilu na embalaži skuhamo in ohladimo (kuha se 15–20 minut).

2. Pekač namastimo in narahlo posujemo z drobtinami.

3. Jabolko olupimo, narežemo na majhne koščke in zmešamo z malinami, ki jih malce »nadrobimo«.

4. Iz beljakov stepemo sneg.

5. V večji posodi ročno zmešamo rumen­jaka, sladkor, sladko smetano, vaniljo in cimet.

6. Dodamo sadje (jabolka, maline) in kvinojo. Vse dobro premešamo in narahlo dodamo še beljakov sneg. Zmes vlijemo v pekač in po vrhu posujemo z mešanico semen.

7. Pečemo pri 175–180 stopinjah Celzija približno 45 minut. Postrežemo toplo, lahko z dodatkom grškega jogurta.

Priporočamo še: Ovsene ameriške palačinke

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana