Odprta Kuhinja

Lahek sadni sladoled

A+   A-
Ob neznosni vročini nam mnogokrat pride na misel, da bi si v usta zatlačili polno zajemalko sladoleda. Žal se nam jezik potem hitro zavozlja ob misli na poletno postavo, ki bi si jo s sladkim nažiranjem uničili.


Dovolj sekiranja in odrekanja! Pripravila sva imeniten sladoled iz le treh sestavin, ki ima smešno nizko vsebnost kalorij. Tu ni ne duha ne sluha o dodanem sladkorju, ampak to vlogo prevzame banana. Ta poskrbi tudi za kremnost, igranje mlečne note pa pripada pusti skuti. Barvo in okus pa določimo s poljubnim zamrznjenim sadjem – midva sva uporabila borovnice in marelice.Sestavine


Borovničev sladoled

- 1 banana
- 2 zvrhani žlici puste skute
- 2 pesti zamrznjenih borovnic

Marelični sladoled

- 1 banana
- 2 zvrhani žlici puste skute
- 3 zamrznjene marelice

Priprava


1. Banano narežemo na kolutke in jih 1 zatlačimo v vrečko ter vržemo v zamrzovalnik.

2. Zamrznjeno banano, pusto skuto in zamrznjene borovnice ali marelice čmoknemo v blender in pošteno zmešamo. Veselo nas pričaka krepek in okusa poln sladoled, ki se mu ni treba upreti.

Namig: Sladoled lahko dlje časa čuvamo v zamrzovalniku, a je svež najboljši. Priporočava, da se vrečke z nakockanim sadjem pripravijo in zamrznejo že vnaprej, da se je mogoče nenadnemu napadu ledene sladkosednosti hitro upreti.


Naslovna fotografija in besedilo: Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preberite še: Bogat čokoladni sladoled

Datum Objave: 5.8.2017 ob 07:08

Več iz te teme:

sladoledmareliceborovnicesladkolahkovročemrzloosvežitevohladitevFITbanane

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja