Lahka poletna juhica

Tudi poleti se prileže jed na žlico.

Sestavine (za 4 osebe)

– 2 korenčka
– 4 srednji krompirji
– 2 pesti graha
– 1 manjša cvetača
– začimbe (majaron, lovorov list, poper v zrnju, timijan, peteršilj, mleta paprika, sol, kurkuma)
– žlica masla

Priprava

1. Korenček olupimo, narežemo na kolesca in damo v lonec z vodo. Kar takoj pristavimo na štedilnik, dodamo zrna graha ter vse začimbe. Juho zavremo.

2. Zdaj olupimo in na kockice narežemo krompir ter ga vsujemo v lonec. Juho kuhamo 15 minut.

3. Medtem pripravimo cvetačo. Operemo jo in natrgamo na cvetke. Dodamo jo v juho tik pred koncem, tako da cvetačo kuhamo dobrih pet minut. Ob koncu dodamo žlico masla.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele

Preberite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Špela Ankele
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed