

Tudi poleti se prileže jed na žlico.
Sestavine (za 4 osebe)
– 2 korenčka
– 4 srednji krompirji
– 2 pesti graha
– 1 manjša cvetača
– začimbe (majaron, lovorov list, poper v zrnju, timijan, peteršilj, mleta paprika, sol, kurkuma)
– žlica masla
Priprava
1. Korenček olupimo, narežemo na kolesca in damo v lonec z vodo. Kar takoj pristavimo na štedilnik, dodamo zrna graha ter vse začimbe. Juho zavremo.
2. Zdaj olupimo in na kockice narežemo krompir ter ga vsujemo v lonec. Juho kuhamo 15 minut.
3. Medtem pripravimo cvetačo. Operemo jo in natrgamo na cvetke. Dodamo jo v juho tik pred koncem, tako da cvetačo kuhamo dobrih pet minut. Ob koncu dodamo žlico masla.
Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele