Odprta Kuhinja

Lahka poletna juhica

A+   A-
Tudi poleti se prileže jed na žlico.


Sestavine (za 4 osebe)


- 2 korenčka
- 4 srednji krompirji
- 2 pesti graha
- 1 manjša cvetača
- začimbe (majaron, lovorov list, poper v zrnju, timijan, peteršilj, mleta paprika, sol, kurkuma)
- žlica masla

Priprava


1. Korenček olupimo, narežemo na kolesca in damo v lonec z vodo. Kar takoj pristavimo na štedilnik, dodamo zrna graha ter vse začimbe. Juho zavremo.

2. Zdaj olupimo in na kockice narežemo krompir ter ga vsujemo v lonec. Juho kuhamo 15 minut.

3. Medtem pripravimo cvetačo. Operemo jo in natrgamo na cvetke. Dodamo jo v juho tik pred koncem, tako da cvetačo kuhamo dobrih pet minut. Ob koncu dodamo žlico masla.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele
Preberite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Datum Objave: 16.8.2019 ob 07:08

Več iz te teme:

juhe in enolončnicezelenjavaenolončnicajuha

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.