Odprta Kuhinja

Lisičke z jajci po receptu Andreja Beloviča

Odpri galerijo
A+   A-
Prva jed, ki vam pade na pamet, ko naberete te mnogim najljubše gobe, je prav gotovo kultna kombinacija z jajci, postrežena z dobrim domačim kruhom.Pred šestimi leti je Andrej Belovič na pokriti tržnici v BTC-ju odprl restavracijo Škrnic'LJ. Odtlej (znane in manj znane) jedce navdušuje z domačo in sezonsko hrano, ki jo pripravi brez kakršnih koli umetnih dodatkov. Ko smo ga prosili, naj izbere nekaj odličnega, je takoj vedel, kaj bo pripravil. Poskusite še vi lisičke z jajčki, kot jih pripravi vselej iskrivi kuhar, ki je kilometrino nabiral v slovenskih in tujih restavracijah, preden je pristal na svojem. In, pozor: tokrat kuhamo za enega, ko je jedcev več, količine ustrezno pomnožite.
Oglejte si tudi kuharjeva priporočila za pripravo najboljših jedi na žlico: VIDEO: Namigi za enolončnice, polne okusa

Sestavine
  • 220 g svežih lisičk

  • 4 jajca

  • košček masla

  • malo olja

  • sol, poper


Priprava


1. Dobro ponev z debelim dnom najprej močno segrejemo.

2. Ko je res vroča, vanjo stresemo lisičke, ki smo jih z rokami malo natrgali. Premešamo. Lepo se bodo zapekle tudi brez maščobe.

3. Ko so po nekaj minutah gobe pečene in se njihova barva začne spreminjati, dodamo malo olja in košček masla. Solimo in popramo. Premešamo.

4. Zdaj dodamo še štiri jajca in zmanjšamo ogenj. Pokrijemo ter počakamo, da zakrknejo. Ko so pečena, je jed nared.
Namig: Sommelierka Mira Šemić priporoča srednje zoreni chardonnay polnega telesa in maslenih not ali mehki elegantni beli pinot, za ljubitelje rdečega pa modri pinot.

Priporočamo še: Sladice s slivami: TOP 10 uživaških receptov
Datum Objave: 6.9.2020 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jedigobelisičkeŠkrnicljAndrej Belovič

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.