Losos na žaru s pehtranovo smetano

Da ne bo na žaru samo meso in pehtran samo v potici.

Sestavine

– 800 g svežega lososovega fileja
– sol, poper
– svež koprc
– limona
– 3 žlice oljčnega olja
– 30 ml vinjaka
– pol lončka kisle smetane
– sok polovice limone
– 2 vejici svežega pehtrana

Priprava

1. Lososov file natremo s koprcem, poprom in limonino lupinico. Premažemo ga z oljčnim oljem in prelijemo z vinjakom. Zapremo v posodo in pustimo čez noč, da se marinira.

2. Tik pred pečenjem (ali med njim) ga še natremo s soljo in spečemo v pokritem žaru, s kožo navzdol. Pečemo 10–20 minut, odvisno od debeline fileja in razgretosti žara.

3. Zraven postrežemo smetano, ki smo ji dodali limonin sok in na drobno nasekljan pehtran.

Preberite še: Tri ideje za pripravo brizganca

Fotografija in recept: Saša Drobnič Škrjanec, Jagababa.si

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana