Lubenični »tiramisu«

Preprosta krema, kavo pa zamenja lubenični pire.

Za pekač 20 x 20 cm.

Sestavine

  • otroški piškoti, 250 g maskarponeja
  • 0,3 l lubeničnega pireja
  • 0,75 l mleka, 2 rumenjaka
  • 2 zavitka pudinga z okusom vanilje
  • 3 žlice sladkorja

Priprava

1. Puding skuhamo kot običajno, le mleka damo manj in dve žlici sladkorja. Odstavimo in ga malo ohladimo, vmes večkrat premešamo.

2. Nad soparo stepamo rumenjaka in žlico
sladkorja, da zmes postane kremasta, odstavimo in malo ohladimo, vmes pa večkrat
premešamo.

3. V mlačen puding vmešamo ohlajena rumenjaka, na koncu pazljivo primešamo maskarpone.

4. Piškote namakamo v lubenični pire, ki ga naredimo tako, da iz mesa lubenice odstranimo koščice in ga s paličnim mešalnikom zmeljemo v tekočo zmes.

5. Na dno posode dajemo piškote eden zraven drugega, potem nalijemo polovico kreme in damo še nekaj keksov. Sledi še preostanek kreme.

6. Preden postrežemo, naj tiramisu počaka v hladilniku nekaj ur, da se krema strdi.

Poizkusite še: 2 razloga, zakaj je dobro dodati sodo bikarbono, ko pražimo mleto meso

Fotografija: arhiv

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed