Malo drugačne rumove kroglice, ki dišijo po medu
Odpri galerijo
A+ A-
Poleg piškotov decembra radi pripravljamo tudi druge majhne slaščice, ki nas posladkajo v enem ali dveh grižljajih. Na primer rumove kroglice.
Mešanica medu in orehov je že sama po sebi zmagovalna, aromi ruma in vanilje iz piškotov pa še dodatno prispevata k prazničnemu okusu. Ker je v receptu kar nekaj alkohola, recimo tem kroglicam sladica za odrasle. Tudi sami pa bodite pri njihovem uživanju zmerni, da se zaradi odličnega okusa s številom ne bi prenaglili.
Sestavine
- 340 g vaniljevih piškotov
- 450 g mletih orehov
- 170 g medu
- 80 ml viskija
- 80 ml ruma
Za posip
- sladkor v prahu ali mleti orehi ali drobtine piškotov
Priprava
1. Najprej nas čaka nekaj drobljenja in sekljanja. Piškote v multipraktiku zmeljemo v prah in na res drobno nasekljamo orehe. Nato oboje zmešamo v eni posodi in dodamo še med, viski in rum.
2. Dobimo lepljivo zmes. Na krožnik posipamo sladkorni prah, piškotne drobtine ali orehe, da bomo v njih lahko povaljali kroglice. S prsti odščipnemo maso iz posode in jo povaljamo med dlanmi.
3. Kroglice povaljamo po drobtinah, sladkorju ali orehih in jih postavimo na pladenj. Vse skupaj nato shranimo v hladilnik, kjer nas kroglice lahko počakajo do enega meseca.
Preberite še: Rum baba: kvašena sladica, ki navduši s sočnostjo
Fotografije: Cavan Images/Getty Images
Datum Objave: 29.11.2023 ob 06:11