Odprta Kuhinja

Malo drugačne rumove kroglice, ki dišijo po medu

Fotografije: Cavan Images/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Poleg piškotov decembra radi pripravljamo tudi druge majhne slaščice, ki nas posladkajo v enem ali dveh grižljajih. Na primer rumove kroglice.


Kot smo opazili, gredo na našem portalu poleg piškotov za med tudi recepti za rumove kroglice. Zato smo se odločili, da vam današnjega serviramo prav – z medom. Ne gre za čisto običajno različico kroglic, pa vendar smo prepričani, da boste nad njimi navdušeni. Današnji recept namreč vsebuje le pet sestavin, priprava je sila enostavna, prepriča pa tudi podatek, da lahko te rumove slaščice v hladilniku počakajo cel mesec.

Mešanica medu in orehov je že sama po sebi zmagovalna, aromi ruma in vanilje iz piškotov pa še dodatno prispevata k prazničnemu okusu. Ker je v receptu kar nekaj alkohola, recimo tem kroglicam sladica za odrasle. Tudi sami pa bodite pri njihovem uživanju zmerni, da se zaradi odličnega okusa s številom ne bi prenaglili.

Sestavine  • 340 g vaniljevih piškotov

  • 450 g mletih orehov

  • 170 g medu

  • 80 ml viskija

  • 80 ml ruma


Za posip

  • sladkor v prahu ali mleti orehi ali drobtine piškotov


Priprava


1. Najprej nas čaka nekaj drobljenja in sekljanja. Piškote v multipraktiku zmeljemo v prah in na res drobno nasekljamo orehe. Nato oboje zmešamo v eni posodi in dodamo še med, viski in rum.

2. Dobimo lepljivo zmes. Na krožnik posipamo sladkorni prah, piškotne drobtine ali orehe, da bomo v njih lahko povaljali kroglice. S prsti odščipnemo maso iz posode in jo povaljamo med dlanmi.

3. Kroglice povaljamo po drobtinah, sladkorju ali orehih in jih postavimo na pladenj. Vse skupaj nato shranimo v hladilnik, kjer nas kroglice lahko počakajo do enega meseca.
Preberite še: Rum baba: kvašena sladica, ki navduši s sočnostjo

Fotografije: Cavan Images/Getty Images
Datum Objave: 29.11.2023 ob 06:11

Več iz te teme:

medviskirumrumove kroglice

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.