Marmelada iz nektarin: v 30 minutah do zaprtega kozarčka

Z rozinami, rumom in sivko za povrhu.

Če ste človek, ki ceni raznolikost tudi pri marmeladi, in želite imeti na zalogi po dva, tri kozarčke različnih marmelad, je tole recept, ki ne sme manjkati. Sestavine za 3 kozarce po 180 ml.

Marmelada iz nektarin

  • 4 velike mehke in sočne nektarine
  • 30 g rozin
  • 2 žlici ruma
  • 100 g sladkorja
  • 5 cvetov sivke (oziroma odvisno od števila kozarcev, v katere boste polnili)

Priprava

1. Rozine namočimo v rum.

2. Nektarine narežemo na koščke poljubne velikosti in začnemo kuhati na višji temperaturi. Zrele in mehke nektarine se zelo hitro razpustijo: že v 5–10 minutah ne bo več koščkov, vendar ne pozabite na nenehno mešanje, drugače jih boste strgali z dna posode.

3. S paličnim mešalnikom zmeljemo sadje, zmanjšamo ogenj na srednjo jakost in dodamo sladkor ter kuhamo še približno 10 minut.

4. Proti koncu dodamo namočene rozine, pokuhamo nekaj minut in napolnimo kozarčke.

5. Preden kozarce zapremo, v vsakega dodamo cvet sivke na steblu.

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed