Maskarponejev kolač s figami

Preprosta sladica, kot nalašč za zadnje poletne dneve.

Sestavine

– 200 g moke
– 1/2 žličke pecilnega praška
– ščepec soli
– 3 jajca
– 200 g sladkorja v prahu
– 120 g stopljenega masla
– 200 g sira maskarpone
– sok in lupinica ene limone
– vaniljev strok
– fige za dekoracijo

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pripravimo pekač, obložen s peki papirjem.

2. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

3. V drugi posodi najprej z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor v prahu. Nato zmanjšamo hitrost in dodamo stopljeno maslo, maskarpone, limonov sok in lupinico ter semena, postrgana iz stroka vanilje.

4. V mokro zmes vmešamo še suho mešanico z moko, pomešamo, da se sestavine lepo povežejo.

5. Testo vlijemo v pekač in pečemo 50 minut.

6. Fige (naj ne bodo preveč zrele) narežemo na kolobarčke in jih, ko se kolač ohladi, razporedimo po njem, za dekoracijo in okus po poletju.

Fotografija: Dean Dubokovič in Kristina Smodila/Zgodbe na krožniku

Preberite še: Na lepše: posestvo Monte Rosso
Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed