Maskarponejev kolač s slivami, ki ostane sočen
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosto pripravljen biskvit prelijemo v pekač za torte in ga okrasimo s sadjem, ki je pri roki. Narava nam trenutno poklanja čudovite slive.
Maskarponejev kolač s slivami
Za pekač s premerom 20 ali 22 cm.
- 4 jajca M
- 150 g sladkorja
- 250 g sira maskarpone
- šilce amaretta
- 250 g moke
- 8 g pecilnega praška
- 250 g očiščenih in razpolovljenih češpelj
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Dno pekača obložimo s papirjem za peko.
2. Beljake ločimo od rumenjakov in jih čvrsto stepemo.
3. Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo, da dvojno narastejo in postanejo blede barve. Dodamo maskarpone in amaretto ter še malo stepamo, da se vse lepo poveže.
4. Nato vmešamo moko s pecilnim praškom. Lahko kar tako, da stepamo z ročnim mešalnikom pri majhni hitrosti, a ne predolgo. Toliko, da se sestavine povežejo.
5. Ročno vmešamo sneg. Ker je zmes precej gosta, bo to trajalo malce dlje kot običajno.
6. Testo predenemo v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedimo. Po vrhu obložimo s polovičkami češpelj.
7. Pečemo približno 50 minut.
Namig: Kolač ostane sočen, osnovo lahko uporabite tudi za pripravo marmorne različice.
Mična.si: Za košarico 13 osnovnih izdelkov smo popisali cene v Sloveniji (in našli najcenejšo ponudbo!)
Datum Objave: 29.8.2022 ob 08:08