
Za predjed.
Sestavine
– dišeča zrela melona
– 2 avokada
– limonov sok
– ščep soli
– žlica agavinega sirupa ali med blagega okusa
– lističi mete
Priprava
Melono razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Olupimo jo in narežemo na koščke v velkosti grižljaja. Polovico limonovega soka zmešamo z agavinim sirupom in celimi lističi mete ter prelijemo čez narezano melono. Postavimo v hladilnik. Razpolovimo in olupimo avokado. Če je čvrst, ga narežemo na koščke, mehkega pretlačimo z vilicami ali v majhnem blenderju. Avokado čim prej zmešamo s preostankom limonovega soka in rahlo solimo. Melono in avokado naložimo na servirni krožnik ali v nizko skledo in zanimivo kombinacijo okusov takoj ponudimo.
Naslovna fotografija: Hana Splichal
Preberite še: Sadje, ki izginja