Melona in avokado

Za predjed.

Sestavine

– dišeča zrela melona
– 2 avokada
– limonov sok
– ščep soli
– žlica agavinega sirupa ali med blagega okusa
– lističi mete

Priprava

Melono razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Olupimo jo in narežemo na koščke v velkosti grižljaja. Polovico limonovega soka zmešamo z agavinim sirupom in celimi lističi mete ter prelijemo čez narezano melono. Postavimo v hladilnik. Razpolovimo in olupimo avokado. Če je čvrst, ga narežemo na koščke, mehkega pretlačimo z vilicami ali v majhnem blenderju. Avokado čim prej zmešamo s preostankom limonovega soka in rahlo solimo. Melono in avokado naložimo na servirni krožnik ali v nizko skledo in zanimivo kombinacijo okusov takoj ponudimo.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Sadje, ki izginja

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana