Odprta Kuhinja

Mineštrica z makarončki

Odpri galerijo
A+   A-
Odličen način, da mladina poje kaj zelenjave.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- pol večjega brokolija ali en manjši
- pločevinka paradižnika
- četrt zelene, čebula
- 2 rdeča korenčka rumen korenček
- četrt manjšega ohrovta (ali 4 listi listnatega)
- 3 pesti testenin (mali polžki ali podobno)
- sol, poper, bazilika, oljčno olje
- parmezan ali drug aromatičen sir
- kokošja ali zelenjavna jušna osnova
Preberite še: 10 koristnih o jušnih testeninah

Priprava


1. Vso zelenjavo narežemo. Pri brokoliju narežemo tudi lepši del stebla in liste, cvetke prihranimo, vse drugo stresemo v lonec.

2. Dodamo oljčno olje, pristavimo in 2 minuti pražimo, da bo imela juha krepkejši okus.

3. Prilijemo jušno osnovo, in ko zavre, pokrito kuhamo 20 minut.

4. Zatem dodamo še cvetke brokolija in testenine, juho po potrebi solimo in po okusu popramo. Kuhamo še nekaj minut, da se testenine zmehčajo.

5. Nazadnje začinimo z baziliko in juho takoj ponudimo kot samostojno jed. Na krožniku si jo potresemo s parmezanom. Mi imamo po juhi še kakšen kos nedeljskega peciva, piškote, kompot in podobno.
Preberite še: Koraki do najboljših enolončnic

Različica: Preden zakuhate testenine, del juhe pretlačite s paličnim mešalnikom. Različica brez makaronov, ki lahko počaka tudi nekaj ur, je tista, v kateri makarone nadomestite s krompirjem, zdrobom, rdečo lečo …

Mesna različica: Dodajte meso pečenke, klobaso, panceto, slanino.

Naredimo vnaprej: Itak.

Poskusite še: mineštra s čičeriko, sladkim krompirjem in pestom

Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 11.1.2018 ob 09:01

Več iz te teme:

kosiločebulahitro in enostavnoparadižnikzelenjavaenolončnicabrokolimineštraohrovtkorenček

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.