Najbolj enostavni silvestrski prigrizki, ki jih lahko pripravimo vnaprej

Odlične ideje blogerke Urške Fartelj.

Tortelini pod klobukom

Torteline skuhamo v slani vodi, jih odcedimo, pokapljamo z oljčnim oljem in ohladimo. Obložimo jih s polovičkami češnjevega paradižnika, mocarele in z listom bazilike.

Objeta melona

V trgovinah najdemo različne vrste melon. Sladke, manj sladke, oranžne, rumene, zelene. Izberemo najljubšo, jo narežemo na kocke in jo enostavno ovijemo v pršut. Za več okusa pa je tukaj še suha sliva.

Sladki brie

Sir vrste brie narežemo na trikotnike, ga obložimo z rdečim grozdjem in pokapljamo z medom.

Trojček – šopek mini večerje

Priloga: Zelenjavo (različna paprika, korenje, kumara, zelena) narežemo na palčke, ki jih porazdelimo v škrniclje. Po zelenjavi prelijemo različne omakice: te so lahko povsem enostavne, kot je tista iz majoneze in kečapa, lahko pa tudi jogurtova, sladko-kisla, kakršno pač imamo radi.

Glavna jed: Ocvrti škampovi repki (ali kraljeve kozice) v tempuri. Danes se dajo dobiti že vnaprej pripravljeni, ki jih potem samo ocvremo, lahko pa kupimo zamrznjene repke ali sveže in jih enostavno namočimo v pripravljeno tempuro in ocvremo. Mešanico za tempuro najdemo v vsaki večji trgovini.

Poleg škompovih repkov priporočam avokadov pire. Tega prerežemo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo meso. Meso pokapljamo z limono, solimo, popramo in vse skupaj dobro pretlačimo z vilico.

Tukaj je tudi mini pomfrit. Slan krompirček, ki je narezan kot pomfrit in ki ga najdemo v vseh večjih trgovinah. Otroci bodo vedeli, o čem govorim. Na voljo so različni okusi: jaz sem kombinirala slanega.

Povečerek: Kokice, seveda! Lahko jih naredimo čokoladne kot mini sladico ali slane kot prigrizek po prigrizku.

Manjka samo še družba!
Pa srečno v 2020!

Besedilo, recepti in fotografije: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Preberite še:
Napake, ki jih delate kot gostitelj
ABC kuhanja: solatni prelivi
Melomakaroni: grški praznični piškotki
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana