Najbolj kremna in bogata špargljeva juha s sestavino, ki jo obožujete

Odpri galerijo
A+ A-
Gosta in kremasta juha, ki je nared v manj kot pol ure, je trenutno naša najljubša različica iz te priljubljene pomladne zelenjave.
Špargljeva juha z belim fižolom
- šopek špargljev (500 g)
- žlica masla in oljčnega olja
- pol čebule, drobno nasekljane
- 3 večji stroki česna, drobno nasekljani
- pločevinka belega fižola (400-gramska)
- 800 ml jušne osnove
- žlica kisle smetane ali kremnega sirčka
- sol in poper po okusu
- limonov sok po okusu
Priprava
1. Šparglje operemo, jim odstranimo olesenele dele in narežemo na manjše kose.
2. Na maščobi popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen in počakamo toliko, da zadiši.
3. V lonec dodamo šparglje in fižol, malce popražimo, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo nekaj minut, da se šparglji zmehčajo.
4. Dodamo kislo smetano ali kremni sirček in gladko pretlačimo s paličnim mešalnikom.
5. Solimo in popramo po okusu. Začinimo tudi s sokom limone.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: hitra kosila iz ponve ali z žara
Naslovna fotografija: etorres69/Getty Images
Datum Objave: 4.5.2022 ob 11:05