Odprta Kuhinja

Najbolj pregrešne sirove palčke: morate jih narediti (VIDEO)

Res se je težko upreti tem grižljajem s sirom!
Odpri galerijo
A+   A-
To je prigrizek za trenutek, ko se nam sname jermen. Ko sedemo, globoko vdihnemo, damo nekaj v usta, naredimo dva požirka česar koli, kar ima peno. In si vzamemo petnajst minut za strmenje v prazno ...Te recept je star, lahko bi rekli tradicionalen. Meni ga je predala tašča in je v našem domačem izvirniku sila preprost: v testo zgneti enake količine moke, skute in masla ... Kaj sem najprej naredila jaz, kot gospodinja 21. stoletja? Prepolovila količino maščobe. Tudi s pol manj najbolj kaloričnega dela gre in se v okusu ne pozna toliko, da bi bilo strmenje v prazno z brkom iz pene na zgornji ustnici kaj manj kakovostno, odrešilno in pomirjujoče.


 


__

Sirove palčke  • 200 g pasirane skute

  • 200 g moke

  • 100 g masla

  • 100 g sira

  • jajce

  • sol


Priprava


1. Večer preden bomo palčke pripravljali, pustimo maslo zunaj hladilnika, tako se bo idealno omehčalo za naš namen.

2. V skledo za mesenje nasujemo moko, jo malo posolimo, dodamo skuto in nazadnje narežemo maslo ter vse skupaj zgnetemo, da se sestavine enakomerno razporedijo in povežejo.

3. Pripravimo list peki papirja in na njem razvaljamo testo na kakega pol centimetra. Nato s kuhinjskim koleščkom, znanim kot radelček, narežemo trakove, široke kaka dva centimetra, te pa še na krajše kose.

4. Pečico segrevamo na 180 stopinj, v tem času pa testo damo v zamrzovalnik ali skrinjo, da se nekoliko strdi.

5. Ko je pečica segreta, stepemo jajce, z njim premažemo hladno testo, nato pa čez naribamo najljubši sir.

6. Z nožem nazadnje palčke malo razmaknemo, da lahko nekoliko narastejo. Porinemo v pečico in pečemo do zlato rjave barve, predvidoma je to 20 minut.

Res se je težko upreti tem grižljajem s sirom!
Res se je težko upreti tem grižljajem s sirom!

Priporočamo še: Kako naredimo govedino po burgundsko (VIDEO)

Fotografije in video: Sonja Ravbar
Datum Objave: 8.10.2021 ob 16:10

Več iz te teme:

prigrizekvideosirsirove palčke

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.