Odprta Kuhinja

Najboljši caprese sendvič s paradižnikom in mocarelo

Odpri galerijo
A+   A-
Zadnje poletne dneve lovimo z mediteranskimi sestavinami. Za caprese sendvič uporabimo zrele paradižnike, vendar take, ki se lahko še tanko in gladko narežejo na rezine.


V našem receptu za caprese sendvič dodamo surove paradižnike, lahko pa jih tudi na hitro popečemo, da se nekoliko zmehčajo. Podobno velja za mocarelo, ki je okusna hladna in čvrsta, če jo segrejemo, pa se malce razvleče. Če želimo, da bo sendvič bolj sočen, dodamo malo maščobe, običajno je to oljčno olje, zanimiva je tudi kombinacija z majonezo. Posebno noto sendviču daje mešanica soli, popra, sladkorja in vinskega kamna, ki poudarja sladko-kisli okus paradižnika.

Caprese sendvič


Za 4 osebe.

  • 4 manjši zreli paradižniki

  • 2 žlički vinskega kamna

  • 1 žlička soli

  • 1 žlička sladkorja

  • 0,5 žličke popra

  • 2 žlici majoneze

  • 8 rezin kruha

  • 8 rezin mocarele

  • šopek sveže bazilike


Priprava


1. Paradižnik narežemo na tanke rezine in jih položimo na desko. V skodelici zmešamo vinski kamen, sol, sladkor in poper in z mešanico z obeh strani začinimo rezine paradižnika.

2. Kruh po eni strani na tanko namažemo z majonezo in ga z namazano stranjo navzdol položimo v segreto ponev in popečemo do zlate barve.

3. Nekoliko ohladimo in tudi nepopečene strani namažemo z majonezo.

4. Obložimo z rezinami paradižnika in mocarele, dodamo sveže liste bazilike ter pokrijemo s kosom kruha, tako da je popečena stran navzgor.
Priporočamo še: Najboljši jabolčni štrudelj z domačim vlečenim testom (VIDEO)

Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Bhofack2/Getty Images
Datum Objave: 18.9.2023 ob 16:09

Več iz te teme:

paradižnikmocarelasendvičcaprese

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja