Najboljši caprese sendvič s paradižnikom in mocarelo
Odpri galerijo
A+ A-
Zadnje poletne dneve lovimo z mediteranskimi sestavinami. Za caprese sendvič uporabimo zrele paradižnike, vendar take, ki se lahko še tanko in gladko narežejo na rezine.
Caprese sendvič
Za 4 osebe.
- 4 manjši zreli paradižniki
- 2 žlički vinskega kamna
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 0,5 žličke popra
- 2 žlici majoneze
- 8 rezin kruha
- 8 rezin mocarele
- šopek sveže bazilike
Priprava
1. Paradižnik narežemo na tanke rezine in jih položimo na desko. V skodelici zmešamo vinski kamen, sol, sladkor in poper in z mešanico z obeh strani začinimo rezine paradižnika.
2. Kruh po eni strani na tanko namažemo z majonezo in ga z namazano stranjo navzdol položimo v segreto ponev in popečemo do zlate barve.
3. Nekoliko ohladimo in tudi nepopečene strani namažemo z majonezo.
4. Obložimo z rezinami paradižnika in mocarele, dodamo sveže liste bazilike ter pokrijemo s kosom kruha, tako da je popečena stran navzgor.
Priporočamo še: Najboljši jabolčni štrudelj z domačim vlečenim testom (VIDEO)
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Bhofack2/Getty Images
Datum Objave: 18.9.2023 ob 16:09