Najboljši recept za carbonaro, ki ga morate imeti vedno v rokavu

Odpri galerijo
A+ A-
Zvrhan krožnik sveže pripravljenih carbonara testenin je vedno dobra ideja.
Prvo pravilo do želenega rezultata so jajca sobne temperature. Čeprav si takšne špagete navadno pripravimo takrat, ko za kuhanje ni veliko časa, tega koraka nikar ne preskočite. Iz hladilnika jih torej vzemite vsaj pol ure pred začetkom priprave.
Pri mešanju bodite vztrajni in nikakor leni. Le na tak način bo mogoče doseči pravo teksturo omake, sicer se bo beljak sprijel v grudice in kosilo ne bo nič kaj mamljivo. Ključno, kar si morate zapomniti: ko testeninam dodamo jajčno mešanico, tega ne počnemo nad ognjem, da dosežemo svilnat končni rezultat.
Sestavine
- 220 g špagetov
- 25 g pancete, narezane na male kocke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 jajci
- 50 g parmezana
- sveže mlet črni poper
Priprava
1. Najprej skuhajte testenine na zob.
2. Medtem v ponvi segrejte oljčno olje in prepražite slanino, da postane hrustljava.
3. V globokem krožniku zmešajte jajca s parmezanom in poprom.
4. Kuhane testenine odcedite, dodajte v ponev s panceto in dobro premešajte. Odmaknite z ognja, nato dodajte jajca s parmezanom. Dobro premešajte in postrezite takoj.
Preberite še: Nedeljska sladica: kolački pijana nevesta
Fotografija: Lisovskaya/Getty Images
Datum Objave: 6.6.2022 ob 07:06