Najboljši solatni preliv Darje Končarevič iz Bazilike, ki bo popestril vsako poletno solato

Preliv je tisti dejavnik pri solatah, ki jih naredi božanske ali pa ne.

Redko spoznamo koga, ki na solati zavrne preliv. Sploh v mesecih, ko zaradi raznih diet in priprav na poletje še večkrat posežemo po solatnih krožnikih, je preliv velikokrat edina pregreha, ki si jo privoščimo za kosilo. A obrok iz mešane listnate zelenjave nikakor ne rabi biti otožen dogodek. Sploh, če je inovativno sestavljen in dobro začinjen.

Priporočamo še: Ta slani kolač bo stalnica na vaših piknikih

Prava mojstrica takšnih solat pa je tudi Darja Končarevič, gonilna sila Bazilike, ki v Ljubljani že leta skrbi za pestro ponudbo zdravih malic in prigrizkov. Pred nekaj meseci pa je poleg obstoječih poslovalnic odprla še eno, posvečeno prav solatam. Imenuje se Bife, svoje goste pa razvaja s sveže sestavljenimi solatami, ki prijetno napolnijo trebušček, a ga ne obtežijo. Ravno prav za poletno sezono, kajne?

A preidimo k stvari. Solate v Bifeju so odlične, njihovo bistvo pa so seveda domiselni prelivi. Recept za enega izmed njih je Darja pred časom objavila tudi na svojih družbenih omrežjih, zato ga delimo z vami tudi mi.

Dresing iz medu in gorčice

Sestavine

– 2 žlici gorčice
– 3 žlice limonovega soka
– 3 žlice medu
– 6 žlic sončničnega olja
– 3 žlice vode
– 1/2 žličke česna v prahu
– 1/2 žličke soli
– 1/4 žličke popra

Priprava

Vse skupaj zmešate in prelijete poljubno solato.

Fotografija: Getty Images

Ali deluje? VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet
Prilegle se bodo: Slastne breskove sladoledne lučke
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana