Najlepša poletna jagodna rulada, ki je navdušila splet

Jagodna rulada, ki navduši oči in brbončice.

Poletne sladice so ene najbolj svežih in slastnih. V toplih dneh si raje kot opojne čokoladne privoščimo sladice iz pisanega sadja. To pa dokazuje tudi statistika na družabnem omrežju Pinterest, kjer je bila ena najbolj branih receptov ravno tale čudovita jagodna rulada.

Preberite tudi: S trikolesnikom potuje po Krasu in razveseljuje s sladoledom

Ne le, da je odličnega okusa, tudi videti je naravnost čudovito. Trik je v ljubkem jagodnem vzorcu, ki ga »natisnemo« na zunanjo stran testa. Gre za japonsko slaščičarsko metodo, ki jo je tokrat uporabila blogerka Lindsay, na družbenih omrežjih bolj znana pod imenom Loveandoliveoil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lindsay (@loveandoliveoil) on

Predpriprava rulade sicer traja malce dlje, saj risanje in ohlajanje vzorcev vzame svoj časovni davek, a ko jo boste postavili na mizo, bo trud poplačan. No, pa se lotimo recepta!

Sestavine

Pasta za vzorčke
– 1 veliko jajce
– 16 g sladkorja v prahu
– 50 g bele moke
– 15 g rastlinskega olja
– barve za živila

Biskvit
– 3 velika jajca, ki ste jim ločili rumenjake od beljakov
– 75 g sladkorja
– 1 žlica rastlinskega olja
– 23 ml mleka
– ½ žličke soli
– 67 g moke
– barve za živila

Polnilo
– 288 g smetane za stepanje
– ¼ čajne žličke želatine
– 38 g sladkorja
– 8 g sladkorja v prahu
– 14 g zamrznjenih ali posušenih jagod

Priprava

1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.

2. Nato naredite pasto, s katero boste naredili vzorčke. Zmešajte beljake, sladkor, moko in olje, nato pa maso razdelite na tri dele in vsakemu dodajte svoje barvilo (rdeče, rožnato in zeleno). Na papir za peko narišite vzorčke jagod in pikic, nato pa vse skupaj postavite v zamrzovalnik.

3. Medtem pripravite biskvit. Zmešajte rumenjake z ¼ sladkorja, ki je v receptu. Dodajte olje, mleko in sol. Če želite, lahko v maso dodate še malce barve. Dodajte presejano moko in mešajte, dokler masa ni enotna.

4. Nato iz beljakov naredite sneg. Dodajte jim dve žlici sladkorja in stepajte, dokler ne postane trd. Počasi ga po tretjinah vmešajte v maso z rumenjaki.

5. Vse skupaj nežno premešajte s spatulo in prelijte čez vzorčke, ki jih zdaj že lahko vzamete iz zamrzovalnika. Pecite 10 minut.

6. Pečen biskvit nežno odstranite s papirja za peko, prekrijte s krpo in obrnite. Nato ga še toplega skupaj s krpo ovijte kot rulado, da se biskvit kasneje ne bo drobil. Rola naj počiva približno eno uro.

7. Medtem pa bomo naredili polnilo. Najprej pripravite želatino (po receptu z embalaže). Nato v kuhinjskem pomočniku zmiksajte jagode s sladkorjem. Stepite smetano in ji dodajte želatino. Šele nato dodajte jagode.

8. Nato previdno razvijte biskvit in ga premažite z jagodno kremo, ki ste jo ravnokar pripravili. Zvijte jo nazaj v rolo in postavite v hladilnik za približno dve uri ali dlje. Da se rulada ne bi razvila, jo lahko spravite tudi v tulec, v katerem je bil viski ali kaj podobnega.

9. Sedaj je treba rulado le še postreči, v hladilniku pa bo počakala do tri dni.

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Navdušil vas bo ta najhitrejši način za pripravo najboljše limonade
Priporočamo še: Vse to skriva trg v srcu mesta, kjer se Ljubljančani skrivajo pred turisti
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed