Naravna omleta brez kompliciranja: tako jo je pripravil legendarni mojster Ivan Ivačič
Odpri galerijo
A+ A-
To je v resnici preprost recept, ampak ga ni slabo poznati ali obvladati: na mizi deluje nekako več kot dve jajci na oko.
Zakaj bi komplicirali, če ni treba? Pomembno je, da imate ponev, v katero se hrana ne prijema, rutina pa pride z izkušnjami. Po želji na koncu dodamo zelišča ali razne nadeve, preden omleto prepognemo. Mladi listi špinače z nekaj mladega sira so fenomenalni.
Naravna omleta
Za 1 osebo.
- 2 jajci
- 10 g maščobe
- ščep soli
- žlica mleka
Priprava
1. Jajci ubijemo v skodelico ter z žlico mleka in soljo stepemo.
2. V ponvi segrejemo maščobo, prilijemo jajčno zmes in na majhnem ognju pečemo, da omleta zakrkne, pri čemer pazimo, da se spodaj ne zažge, v sredini mora biti še mehka.
3. Nato omleto od zunanje strani proti sredini zapognemo in zvrnemo na pogret krožnik.
Namig: Omleto lahko za nekaj minut postavimo v pečico, da še lepo zakrkne in naraste.
Priporočamo še: Največje napake pri pripravi špargljev
Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Deloindom.si: Čas je za sajenje na prosto
Datum Objave: 19.4.2023 ob 08:04