Odprta Kuhinja

Naravna omleta brez kompliciranja: tako jo je pripravil legendarni mojster Ivan Ivačič

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
To je v resnici preprost recept, ampak ga ni slabo poznati ali obvladati: na mizi deluje nekako več kot dve jajci na oko.


Zakaj bi komplicirali, če ni treba? Pomembno je, da imate ponev, v katero se hrana ne prijema, rutina pa pride z izkušnjami. Po želji na koncu dodamo zelišča ali razne nadeve, preden omleto prepognemo. Mladi listi špinače z nekaj mladega sira so fenomenalni.

Naravna omleta


Za 1 osebo.

  • 2 jajci

  • 10 g maščobe

  • ščep soli

  • žlica mleka


Priprava


1. Jajci ubijemo v skodelico ter z žlico mleka in soljo stepemo.

2. V ponvi segrejemo maščobo, prilijemo jajčno zmes in na majhnem ognju pečemo, da omleta zakrkne, pri čemer pazimo, da se spodaj ne zažge, v sredini mora biti še mehka.

3. Nato omleto od zunanje strani proti sredini zapognemo in zvrnemo na pogret krožnik.

Namig: Omleto lahko za nekaj minut postavimo v pečico, da še lepo zakrkne in naraste.
Priporočamo še: Največje napake pri pripravi špargljev

Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Deloindom.si: Čas je za sajenje na prosto
Datum Objave: 19.4.2023 ob 08:04

Več iz te teme:

jajčna omletanaravna omletaIvan Ivačič

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.