Odprta Kuhinja

Nedeljska sladica: kolač, narejen z vročim kakavom

--
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav zveni zimsko, se ta lepotec ne ozira na letni čas. Vroče mleko mu le pomaga, da se sestavine zelo lepo povežejo in biskvit postane bolj svilen.



Njegovi okusi se najbolj razživijo, ko si ga privoščimo ob skodelici kave in smo povsem brez skrbi.

--
--

Kolač z vročim kakavom



  • 2 jajci

  • 150 g sladkorja

  • zavitek vaniljevega sladkorja

  • 100 ml olja

  • 200 g moke

  • žlička pecilnega praška

  • ščep soli

  • 230 ml mleka

  • 2 žlici temnega kakava

  • 3 žlice ruma


Preliv



  • 200 g čokolade

  • žlica olja z nevtralnim okusom

  • cvetje in zelišča za okras


Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Manjši model za kolač namastimo.

2. Jajci in sladkor stepamo pri­bližno 2 minuti.

3. Med mešanjem počasi prilivamo olje.

4. Moko, pecilni prašek in sol zmešamo ter presejemo in v treh delih ročno ali z električnim mešalnikom pri najmanjši hitrosti vmešamo v jajčno zmes. Ne mešamo predolgo, le toliko, da se poveže.

5. Mleko segrejemo skoraj do vretja, v njem raztopimo kakav in primešamo rum.

6. Kakav v dveh delih ročno vmešamo v prej pripravljeno biskvitno testo.

7. Prelijemo v model za kolač in potis­nemo v pečico. Pečemo približno 40 minut.

8. Pečen kolač naj počiva v pekaču 5 minut, nato ga prestavimo na rešetko.

9. Čokolado z oljem stopimo nad vodno kopeljo. Prelijemo po ohlajenem kolaču. Nazadnje ga okrasimo s cvetjem in zelišči.

--
--

ni podpisa
ni podpisa
Priporočamo še: Nedeljska sladica: preprosta galeta z marelicami

Fotografije: Mateja Delakorda
Datum Objave: 30.7.2021 ob 12:07

Več iz te teme:

kolačKakavnedeljska sladicakakavov kolač

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.