Neverjetno kremasta umešana jajca v 15 sekundah

Dobro jutro, danes smo za vas pripravili recept za perfekten začetek dneva.

Dan bomo začeli z umešanimi jajci, pripravili pa jih bomo na malce drugačen način, kot smo vajeni. Da bodo še posebej kremasta, jim bomo dodali škrob in malce mleka. Slednji dve sestavini moramo prej samostojno zmešati v pasto, da se izognemo grudicam. Nato vse skupaj stepemo z jajci in na ponvi spečemo v 15 sekundah.

Saj veste, neradi po nepotrebnem kompliciramo, sploh pa ne zjutraj, ko si ob skodelici kave želimo le odličnih grižljajev in ljubega miru. Ravno zato nas je spodnji recept popolnoma navdušil. Verjamemo, da bo tudi vas!

Sestavine

  • 3 jajca
  • 1,5 žlice mleka (oziroma polovica žlice za eno jajce)
  • 1 in 3/4 žličke jedilnega škroba
  • sol po okusu
  • 3 žlice surovega masla

Priprava

1. Jajca ubijemo v srednje veliki posodi.

2. Mleko in jedilni škrob zmešamo, da zmes postane enotna in brez grudic. Ne preskakujte tega koraka, sicer jajca ne bodo tako kremasta.

3. Mlečni škrob dodamo jajcem in vse skupaj žvrkljamo, dokler ne zagledamo majhnih mehurčkov. Nato solimo po okusu.

4. Ponev segrejemo, nato na njej raztopimo maslo. Ko se prične peniti, v ponev zlijemo jajčno mešanico. Počakamo tri sekunde, ne da bi mešali, oziroma dokler ne opazimo, da so robovi zakrknili.

5. Nato ponev odstavimo z ognja in začnemo mešati tako, da s kuhalnico naredimo en krog na sekundo. 1, 2, 3, 4 …

6. 5, 6, 7, 8 … Mešamo približno 12 sekund oziroma krogov. Jajca bodo med tem vsrkala maslo, a še vedno ne bodo videti gotova. A tako je prav. Na tem mestu jih prestavite na krožnik, saj bodo v nasprotnem primeru postala suha.

Opomba: Za vsaka nadaljnja tri jajca v ponvi naredite dodatnih 5 krogov s kuhalnico oziroma čas kuhanja podaljšajte za 5 sekund. Ne priporočamo, da v ponvi pripravljate več kot 6 jajc naenkrat, če si želite, da so zares kremasta.
Če boste uporabljali manjšo ponev, boste najverjetneje morali narediti nekaj krožnih potez več.
Preberite še: Sladice z jabolki: 20 najbolj okusnih receptov, ki nas navdušujejo to jesen

Fotografija: Kasia2003/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana