Odprta Kuhinja

Nutelloti: piškoti z nutello iz treh sestavin, ki jih vsi pečejo

mixing bowl of chocolate dough batter flat lay
Odpri galerijo
A+   A-
Piškoti, ki jim pravijo nutelloti, niso zaman pravi hit. To je eden tistih receptov, ki za izjemno dober rezultat terja zelo malo truda.



Še en recept za hitro sladkanje v karanteni. Nutelloti so italijanska pogruntavščina, ki navdušuje množice po vsem svetu. Potrebujete le tri sestavine in sladkosnedo družbo.

Sestavine



  • 180 g nutelle ali katerega drugega čokoladnega namaza (in še nekaj žličk za polnjenje)

  • 150 g moke

  • 1 jajce


Priprava


1. Nutello, ki naj bo sobne temperature, in jajce dobro zmiksamo.

2. Dodamo presejano moko, premešamo s spatulo in zamesimo mehko testo. Oblikujemo kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo ter damo za pol ure v hladilnik.

3. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.

4. Med dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice, s koncem kuhalnice vanje vtisnemo vdolbino in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

5. Pečemo približno 10–12 minut (piškotki bodo še nekoliko mehki, a se bodo med ohlajanjem strdili), nato jih ohladimo na rešetki.

6. Napolnimo jih z nutello – najlažje bo šlo, če jo nadevamo v dresirno vrečko in jo pred uporabo za krajši čas postavimo na hladno, saj se nam tako med brizganjem v vdolbinice ne bo preveč razlezla. Piškotke po želji okrasimo z nasekljanimi lešniki.
Priporočamo še: Puhasta torta iz treh sestavin, ki je obnorela svet

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 6.4.2020 ob 14:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: