
Za sončne, ležernejše dni …
Za štiri. Čas priprave: 15 minut, čas peke: približno 15 minut.
Sestavine
– 400 ml mleka
– 2 veliki žlici vaniljevega sladkorja
– 3 jajca
– maslo za pekač
– 8 rezin briošev ali belega kruha
– 250 g jagod
– velika žlica sesekljanih pistacij
– velika žlica sladkorja v prahu
– velika žlica limonovega soka
Priprava
1. Dobro premešajte mleko, sladkor in jajca.
2. V ponvi segrejte nekaj masla. Rezine kruha potopite v mešanico mleka in jajc ter jih pecite v ponvi dve do tri minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave. Ocvrte rezine postavite na pekač.
3. Jagode operite, očistite in jih narežite na kose. Zmešajte jih s pistacijami, sladkorjem v prahu in limonovim sokom, potresite po ocvrtih rezinah in postrezite.
Preberite še: Ledena kava z grškim jogurtom
Fotografija: Thinkstock