Ocvrti bezgovi cvetovi

Jed lahko ponudimo kot slano ali sladko različico in kot samostojni prigrizek za zajtrk ali malico.

Preden pa se lotite priprave ocvrtih bezgovih cvetov, ne pozabite, da se te praviloma nabira suhe v dopoldanskem času, pred uporabo pa se jih ne pere, ker bi s tem odstranili še kako koristen cvetni prah. Rastlinice le dobro pregledamo in z njih odstranimo žuželke.

Preberite tudi: Bezeg: dejstva, ki jih morate upoštevati za pripravo dobrega sirupa

Sestavine

  • 10 svežih cvetov bezga ali robinije (psevdoakacija ali gac)

Testo za palačinke

  • 1 jajce
  • 2 dl mleka
  • 15 dag moke
  • ščepec soli
  • šilce žganja

In še …

  • sladkor za posip

Priprava

1. Iz navedenih sestavin pripravimo gosto testo za palačinke.

2. V ponvi segrejemo olje: damo ga toliko, da sega tri centimetre visoko.

3. Bezgove ali gacove cvetove pomočimo v testo in ocvremo, da zlato porumenijo.

Priporočamo še: Ocvrtki iz robinije

Recept: Romana Marinšek Logar
Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed