Odprta Kuhinja

Ocvrti bezgovi cvetovi

fried elderflower pancake with powdered sugar on a pink glass plate, light gray wooden background, selected focus, narrow depth of field (fried elderflower pancake with powdered sugar on a pink glass plate, light gray wooden background, selected foc
Odpri galerijo
A+   A-
Jed lahko ponudimo kot slano ali sladko različico in kot samostojni prigrizek za zajtrk ali malico.



Preden pa se lotite priprave ocvrtih bezgovih cvetov, ne pozabite, da se te praviloma nabira suhe v dopoldanskem času, pred uporabo pa se jih ne pere, ker bi s tem odstranili še kako koristen cvetni prah. Rastlinice le dobro pregledamo in z njih odstranimo žuželke.
Preberite tudi: Bezeg: dejstva, ki jih morate upoštevati za pripravo dobrega sirupa

Sestavine



  • 10 svežih cvetov bezga ali robinije (psevdoakacija ali gac)


Testo za palačinke

  • 1 jajce

  • 2 dl mleka

  • 15 dag moke

  • ščepec soli

  • šilce žganja


In še ...

  • sladkor za posip


Priprava


1. Iz navedenih sestavin pripravimo gosto testo za palačinke.

2. V ponvi segrejemo olje: damo ga toliko, da sega tri centimetre visoko.

3. Bezgove ali gacove cvetove pomočimo v testo in ocvremo, da zlato porumenijo.
Priporočamo še: Ocvrtki iz robinije

Recept: Romana Marinšek Logar
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.5.2020 ob 08:05

Več iz te teme:

brezmesne jedibezegocvrti bezgovi cvetovitesto za palačinke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja