Odprta Kuhinja

Ocvrti bučkini cvetovi z rikoto

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Tako pripravimo pravo poslastico iz bučkinih cvetov: zunaj hrustljavo, znotraj pa kremasto jed, poznano po svoji eleganci. Slane postrežemo s solato, imenitni so sladki.


Ocvrte bučke lahko pripravimo tudi po veganskem receptu, v tem primeru naredimo testo brez jajc, napolnimo pa jih na primer z zelenjavnim rižem ali kašo, bodisi proseno bodisi ajdovo. Cvetovom odstranimo prašnike in pestič, saj so grenki in je lahko to za jedce precej moteče.

Za 4 osebe.

  • 12 bučkinih cvetov

  • 150 g rikote

  • 2 jajci

  • 4–5 žlic moke

  • 2,5 dcl mineralne vode

  • muškatni orešek, sol in poper

  • peteršilj


Priprava


1. Iz jajc, moke in mineralne vode pripravimo gladko testo, malo gostejše kot za palačinke. Solimo in začinimo z muškatnim oreškom, premešamo.

2. V skledi z vilicami pretlačimo rikoto, jo solimo in popramo ter potresemo s sesekljanim peteršiljem. Dobro premešamo.

3. Bučkine cvetove pregledamo in očistimo, na hitro oplaknemo pod tekočo vodo in s papirnatimi brisačkami popivnamo do suhega.

4. Previdno jih odpremo, nato pa s kuhinjskimi škarjami odščipnemo prašnike ter pestič. Napolnimo z rikoto, nežno zapremo in povaljamo v testu.

5. V ponvi segrejemo maščobo in na njej ocvremo bučke, na vsaki strani približno dve minuti. Položimo na papirnate brisačke, da popijejo odvečno maščobo.
Priporočamo še: Odlična novica za vse oboževalce sacher torte

Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Elena_danileiko/Getty Images
Datum Objave: 14.6.2023 ob 06:06

Več iz te teme:

prilogebučkerikotabučkini cvetovi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja