Ocvrti bučkini cvetovi z rikoto
Odpri galerijo
A+ A-
Tako pripravimo pravo poslastico iz bučkinih cvetov: zunaj hrustljavo, znotraj pa kremasto jed, poznano po svoji eleganci. Slane postrežemo s solato, imenitni so sladki.
Za 4 osebe.
- 12 bučkinih cvetov
- 150 g rikote
- 2 jajci
- 4–5 žlic moke
- 2,5 dcl mineralne vode
- muškatni orešek, sol in poper
- peteršilj
Priprava
1. Iz jajc, moke in mineralne vode pripravimo gladko testo, malo gostejše kot za palačinke. Solimo in začinimo z muškatnim oreškom, premešamo.
2. V skledi z vilicami pretlačimo rikoto, jo solimo in popramo ter potresemo s sesekljanim peteršiljem. Dobro premešamo.
3. Bučkine cvetove pregledamo in očistimo, na hitro oplaknemo pod tekočo vodo in s papirnatimi brisačkami popivnamo do suhega.
4. Previdno jih odpremo, nato pa s kuhinjskimi škarjami odščipnemo prašnike ter pestič. Napolnimo z rikoto, nežno zapremo in povaljamo v testu.
5. V ponvi segrejemo maščobo in na njej ocvremo bučke, na vsaki strani približno dve minuti. Položimo na papirnate brisačke, da popijejo odvečno maščobo.
Priporočamo še: Odlična novica za vse oboževalce sacher torte
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Elena_danileiko/Getty Images
Datum Objave: 14.6.2023 ob 06:06