Ocvrti bučkini cvetovi z rikoto

Tako pripravimo pravo poslastico iz bučkinih cvetov: zunaj hrustljavo, znotraj pa kremasto jed, poznano po svoji eleganci. Slane postrežemo s solato, imenitni so sladki.

Ocvrte bučke lahko pripravimo tudi po veganskem receptu, v tem primeru naredimo testo brez jajc, napolnimo pa jih na primer z zelenjavnim rižem ali kašo, bodisi proseno bodisi ajdovo. Cvetovom odstranimo prašnike in pestič, saj so grenki in je lahko to za jedce precej moteče.

Za 4 osebe.

  • 12 bučkinih cvetov
  • 150 g rikote
  • 2 jajci
  • 4–5 žlic moke
  • 2,5 dcl mineralne vode
  • muškatni orešek, sol in poper
  • peteršilj

Priprava

1. Iz jajc, moke in mineralne vode pripravimo gladko testo, malo gostejše kot za palačinke. Solimo in začinimo z muškatnim oreškom, premešamo.

2. V skledi z vilicami pretlačimo rikoto, jo solimo in popramo ter potresemo s sesekljanim peteršiljem. Dobro premešamo.

3. Bučkine cvetove pregledamo in očistimo, na hitro oplaknemo pod tekočo vodo in s papirnatimi brisačkami popivnamo do suhega.

4. Previdno jih odpremo, nato pa s kuhinjskimi škarjami odščipnemo prašnike ter pestič. Napolnimo z rikoto, nežno zapremo in povaljamo v testu.

5. V ponvi segrejemo maščobo in na njej ocvremo bučke, na vsaki strani približno dve minuti. Položimo na papirnate brisačke, da popijejo odvečno maščobo.

Priporočamo še: Odlična novica za vse oboževalce sacher torte

Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: Elena_danileiko/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana