Odličen recept za preprost sataraš z jajcem
Odpri galerijo
A+ A-
Jedi pogosto dodamo jajca, običajno jih vmešamo, lahko pa pustimo tudi cela.
Iz paradižnika pripravimo zanimive jedi. Omako, seveda, ki jo obogatimo z različnimi dodatki, poleg paradižnika skuhamo oziroma dušimo papriko, bučke ali jajčevce, priljubljeni sataraš pa zgostimo in okrepimo z jajci, ki jih vmešamo v jed. Paradižnikove jedi so sočne in posebnega okusa, nekoliko kiselkaste, a hkrati sladke. Pečenemu, dušenemu ali kuhanemu paradižniku skoraj obvezno dodajamo baziliko, česen, sol in poper, dobra je kombinacija s peteršiljem, po možnosti svežim. Seveda ne pozabimo uživati surovega, zlasti v pisanih mešanih solatah.
Sestavine
- 1 velika čebula
- 3-4 stroki česna
- 5-6 srednje velikih zrelih paradižnikov
- 2 večji rumeni papriki
- 4 jajca
- sol, poper
- sveža bazilika in peteršilj
- olje
Priprava
1. Zelenjavo očistimo in olupimo. Čebulo in česen nasekljamo, papriko in paradižnik narežemo na koščke.
2. V veliki ponvi na olju svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, in ko zadiši, narezan paradižnik.
3. Dušimo približno deset minut, potem dodamo papriko. Solimo in popramo ter potresemo s sesekljano baziliko. Dušimo še deset minut, vmes večkrat premešamo.
4. V ponev v enakomernih razmakih ubijemo jajca in pustimo, da počasi zavre. Pokrijemo s pokrovko, da beljak zakrkne in se rumenjak ogreje. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo, na vsak krožnik po eno jajce.
Preberite še: Tako bo bolonjska omaka veliko boljša kot ponavadi
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 24.7.2020 ob 11:07