Odprta Kuhinja

Odlična češnjeva zloženka, ki je zelo preprosta za pripravo

Odprta kuhinja - češnjeva zloženka
Odpri galerijo
A+   A-
No, naravnost z drevesa so seveda najboljše. Ampak, zakaj bi se omejevali? Češnjeva zloženka bo kot nalašč, da se to sadje malce pobaha.


Pripravite pekač velikosti 16 x 25 cm.

Sestavine


- 220 g razkoščičenih češenj (četrtink)
- žlica škroba
- 250 g skute
- 150 g kremnega sira
- 1/2 žličke vanilje v prahu
- 90 g sladkorja
- 3 jajca
- 40 g ovsenih kosmičev (ali pirinih)
- 2 lista vlečenega testa
- 2 žlici masla (stopljenega)
- nalistani mandlji

ni podpisa
ni podpisa



Priprava


1. Češnje zmešamo s škrobom in jih postavimo na stran.

2. Zmešamo skuto, kremni sir, vaniljo, sladkor in jajca.

3. Pekač namastimo z maslom in vanj položimo prvi list testa, ki naj bo prepognjen, da dobimo dvojno dno. Pri straneh naj testo gleda ven.

4. Testo premažemo z maslom (dno in robove) ter po dnu posujemo polovico ovsenih kosmičev. Čez vlijemo polovico nadeva in posujemo s polovico češenj. Nadaljujemo z drugo plastjo testa, ki ga previdno položimo na nadev (spet naj sega čez robove pekača). Posujemo s preostalimi kosmiči, naložimo drugo polovico nadeva, posujemo s češnjami in nalistanimi mandlji. Odvečno testo pri straneh zdaj malce porežemo.

5. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut oz. toliko časa, da se nadev zlato rjavo obarva.
Priporočamo še: Znameniti češnjev kolač

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 16.6.2022 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: