Odlična glazirana šunka s skrivno sestavino, ki je niste pričakovali

Odpri galerijo
A+ A-
Brez šunke za veliko noč skoraj ne gre, se strinjate?
Piko na i bomo šunki dodali s pomarančno glazuro, dodatno pa jo bomo začinili s ščepcem drobljenih koriandrovih semen. Kljub temu, da slednji prebivalstvo sveta deli na oboževalce in sovražnike te začimbe, velja spodnji recept preizkusiti, saj se bodo okusi odlično povezali in zagotovo navdušili.
Sestavine
- 0,5 kg kuhane šunke s kostjo
- 1 žlica drobljenih semen koriandra
- 1,5 čajne žličke popra v zrnju
- 1 kozarec pomarančne marmelade
- 60 ml jabolčnega kisa
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
2. Šunko v pekač položimo tako, da je odrezan del obrnjen navzdol. Vse skupaj prekrijemo z aluminijevo folijo in postavimo v pečico za 40 minut.
3. V tem času zdrobimo semena koriandra v možnarju in jih zmešamo v posodi skupaj s poprom, kisom in marmelado. Če možnarja nimate, semena lahko stresete v krpo, jo prepognete in potolčete s kladivcem.
4. Polovico premaza premažemo po še topli šunki, nato pa jo vrnemo v pečico in pečemo še 20 minut. Skorjica bo karamelizirala. Nato šunko vzamemo iz pečice, jo še enkrat premažemo, preostanek omake pa serviramo na mizi.
Nasvet: K šunki se bo odlično prilegla tudi pečena čebula. Narežite jo na kolute in dodajte v pekač, še preden jo porinete v pečico. Lahko pa kot prilogo postrežete tudi pečena jabolka, korenček ali drugo sadje oziroma zelenjavo.
Preberite še: Poglejte, kako pravilno oblikujemo potico, da ima lepega polža brez lukenj (VIDEO)
Fotografija: Rawpixel/Getty Images
Vir: Gastro.24sata.hr
Datum Objave: 12.4.2022 ob 14:04