Odlične kremne testenine z bučkami iz enega lonca v 15 minutah

Ideja za nadvse okusno kosilo iz enega lonca!

Ne veste, kaj bi za kosilo? Sezona bučk vam je najverjetneje že razkrila glavno sestavino testenin, ki jih bomo pripravili danes. Da ne bomo imeli preveč dela, bomo pripravili takšne iz enega lonca. In da ne bomo zapravili preveč časa, smo izbrali recept, ki traja le 15 minut. In približno minuto, da pojeste, saj so te kremne testenine z bučkami tako okusne, da jih bo zmanjkalo še preden boste utegnili pogledati na uro.

Takšno kosilo se odlično prileže med poletjem, ko si raje privoščimo nekaj lahkega, prav tako pa morda čas raje porabimo kje drugje kot v kuhinji. Zato bomo kar v enem loncu pripravili odlične testenine, najbolje peresnike ali školjkice. Dodali jim bomo bučke, rikoto in malce zelišč ter limonovega soka, da pričaramo svež poletni okus.

Sestavine

  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 limona
  • 2 stroka česna
  • 350 gramov testenin
  • 1/2 zavitka rikote
  • 2 veliki žlici oljčnega olja
  • 1 žlica soli
  • pol žličke sveže mletega popra
  • 1 liter vode
  • pest svežih listov bazilike

Priprava

1. Bučke operemo in narežemo na kolesca, ta pa na četrtine. Sesekljamo česen.

2. V velik lonec najprej stresemo česen, dodamo limonovo lupinico in sok ene limone in narezane bučke. Dodamo testenine, polovico rikote, oljčno olje, sol, poper in vodo ter premešamo.

3. Vse skupaj postavimo na ogenj in počakamo, da zavre. Vsakih nekaj minut premešamo, dokler testenine niso skuhane na zob, skoraj vsa tekočina pa je izhlapela. To bo trajalo približno 10 minut, včasih tudi dlje, odvisno od vrste testenin.

4. Testenine so gotove. Še enkrat premešamo in naložimo na krožnike. Potresemo s sveže sekljano baziliko in postrežemo.

Namig: Takšno kosilo si lahko vzamete s seboj tudi v službo ali na piknik. V tesno zaprti posodi lahko počaka do treh dni. Pojeste lahko tudi hladno, ali pa pogrejete in postrežete. Po želji potresete s sveže ribanim parmezanom.
Preberite še: To je seznam 10 najstarejših restavracij na svetu – med njimi tudi slovenska gostilna

Fotografija: Getty Images/Maria Lapina

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed