Odlični cimetovi piškoti, ki držijo zelo dolgo

Peka: Lea Sterle Fotografije: Sonja Ravbar

Preprosta priprava, lahko izberemo tudi druge oblike, na primer zvezdice.

Sestavine

  • 330 g sladkorja v prahu, 4 beljaki, sol
  • žlička sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 3 žličke mletega cimeta, 380 g mletih mandljev

Okras

  • 1 beljak, žlička sladkorja, blanširani mandlji

Priprava

1. Beljake s soljo stepamo v sneg. Ko se začnejo oblikovati mehki vrhovi, po žlicah dodajamo mleti sladkor in stepamo naprej, dokler sneg ne dobi svilnega leska.

2. V skledici pomešamo mandlje, cimet in vaniljev sladkor, nato to mešanico previdno s spatulo dodamo v sneg in mešamo tako dolgo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

3. Pečico vključimo na 145 stopinj.

4. Testo razvaljamo med dvema peki papirjema, potrudimo se, da v kvadrat. Tega nato razrežemo na manjše kvadratke, velike približno 3 x 3 cm.

5. Beljak za okras in sladkor stepemo v sneg in z njim premažemo piškote. Na vsakega položimo četrtine mandljevih jedrc tako, da nastane rožica.

6. Najprej jih pečemo 17 minut, nato povečamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še kake 3 minute.

Namig: Piškotki bodo sprva kar trdi, po treh, štirih dneh v škatli pa bodo popustili tudi oni.

Peka: Lea Sterle
Fotografije: Sonja Ravbar

Preberite še: Rum punč lunice
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana