Okusna mineštra s stročjim fižolom

Odličen družinski obrok iz enega lonca.

Priprava vam bo vzela 10 minut, čas kuhanja pa še 20 minut.

Sestavine

– 500 g svežega stročjega fižola
– pločevinka paradižnika ali 4 večji zreli paradižniki
– 400 g puranjega mesa
– sol, poper, lovor, šetraj
– četrt gomolja zelene
– 1 korenček
– 2 krompirja
– 3 pesti rdeče leče
– peteršilj
– žlica oljčnega olja

Preberite tudi: Najboljši triki za odličen stročji fižol

Priprava

1. Zelenjavo narežemo in vso razen stročjega fižola stresemo v lonec.

2. Na koščke narežemo še puranje meso, ga prav tako stresemo v lonec, dodamo žlico olja in vse skupaj kratko popražimo.

3. Dodamo paradižnik, rdečo lečo, stročji fižol, zalijemo z vodo, začinimo z lovorjem in šetrajem.

4. Solimo, popramo, zavremo in pokrito kuhamo 20 minut, da se zelenjava zmehča.

5. Odstavimo, okus okrepimo še z oljčnim oljem in mineštrico okrasimo z narezanim svežim peteršiljem. Ponudimo s kruhom.

Priporočamo še: Znanstvenica in chef predlagata najboljši način za pripravo ocvrtega krompirčka

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed