
Odličen družinski obrok iz enega lonca.
Priprava vam bo vzela 10 minut, čas kuhanja pa še 20 minut.
Sestavine
– 500 g svežega stročjega fižola
– pločevinka paradižnika ali 4 večji zreli paradižniki
– 400 g puranjega mesa
– sol, poper, lovor, šetraj
– četrt gomolja zelene
– 1 korenček
– 2 krompirja
– 3 pesti rdeče leče
– peteršilj
– žlica oljčnega olja
Preberite tudi: Najboljši triki za odličen stročji fižol
Priprava
1. Zelenjavo narežemo in vso razen stročjega fižola stresemo v lonec.
2. Na koščke narežemo še puranje meso, ga prav tako stresemo v lonec, dodamo žlico olja in vse skupaj kratko popražimo.
3. Dodamo paradižnik, rdečo lečo, stročji fižol, zalijemo z vodo, začinimo z lovorjem in šetrajem.
4. Solimo, popramo, zavremo in pokrito kuhamo 20 minut, da se zelenjava zmehča.
5. Odstavimo, okus okrepimo še z oljčnim oljem in mineštrico okrasimo z narezanim svežim peteršiljem. Ponudimo s kruhom.
Priporočamo še: Znanstvenica in chef predlagata najboljši način za pripravo ocvrtega krompirčka
Fotografija: Getty Images