Znanstvenica in chef predlagata najboljši način za pripravo ocvrtega krompirčka

Takšen krompirček bo najbolj okusen, pravijo znanstveniki.

Ocvrt krompirček je precej vsakdanja jed, ki jo strežejo na vsakem koraku, njegova priprava pa nikakor ni tako preprosta, če želite pripraviti ravno prav hrustljavega in zapečenega. A tako, kot smo se pretekli teden s palačinkami, se lahko tudi pri krompirčku obrnemo na znanstvenike. Ti namreč pravijo, da so odkrili način, kako do najboljšega ocvrtega krompirčka.

Ko smo ravno pri znanosti, najprej velja poudariti, da je ta že večkrat opozorila, da ocvrt krompirček ni ravno zdravo živilo in da lahko s pogostim uživanjem te hitre hrane zelo škodujemo svojemu telesu. A ker je tako okusen, se spodobi, da takrat, ko si ga že privoščimo, jemo najboljšega, kajne?

Tako sta svoje moči združila znani chef Jet Tila in znanstvenica dr. Arielle Johnson, da bi formuli za popoln ocvrt krompirček prišla do dna. In sta ji.

Z olupkom ali brez?

Najprej se morate odločiti, ali vam je všeč krompirjev olupek ali ne. Če ste odgovorili pozitivno, krompir najprej dobro operite. Če niste prepričani v olupke, poizkusite, nadvse hrustljavi so. Sicer pa krompir olupite kot navadni in ga (z olupki ali brez) narežite na vzdolžne trakove. Nato ga potopite v posodo mrzle vode, saj bo ta krompirju odvzela veliko odvečnega škroba.

Preberite še: Zakaj krompirjevi olupki nikakor niso za v smeti

Dvakrat pečen

Nato krompir odcedite in ga dobro obrišite v krpo ali papirnato brisačko. Pa se lotimo cvrtja: majhno porcijo krompirja položite v vroče olje (v ponvi ali fritezi) ter ga cvrite približno pet minut. Nato ga odcedite in pustite, da se ohladi. In ko ga že želite pojesti, ponovite vajo! Še enkrat ga ocvrite, odcedite in menda boste lahko pojedli najboljši in najbolj hrustljav ocvrt krompirček. Še nasvet, če boste temeljiti: prvo serijo cvrite na 150 stopinj, drugo na 190.

Tudi mi smo se v iskanju popolnega ocvrtega krompirčka že spopadli z različnimi načini, o teh pa lahko berete tukaj.

Kako vam je jed uspela, nam s fotografijami ali komentarji sporočite v našo facebook skupino Kaj za kosilo.

Fotografija: Getty Images
Vir: Foodbeast

Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed