Odprta Kuhinja

»Olajšana« različica piña colade

A+   A-
Imamo recept, s katerim smo prepolovili kalorije v piña coladi za še več poletnih užitkov nekje ob vodi.


Če je 250 ml piña colade pripravljeno s sladko smetano, lahko vsebuje tudi čez 500 kcal, medtem ko najina izvedba z doma pripravljenim kokosovim mlekom, 100-odstotnim ananasovim sokom in zmanjšano vsebnostjo ruma to številko več kot prepolovi.

Piña colada


Kokosovo mleko

  • 2 skodelici nastrganega kokosa

  • 4 skodelice vode


Koktajl

  • 1,5 dl kokosovega mleka

  • 20 ml belega ruma

  • 80 ml 100-odstotnega ananasovega soka

  • veliko ledu

  • svež ananas


Priprava


1. Priprava kokosovega mleka je prijet­no enostavna – nastrgan kokos 20 minut namakamo v vroči vodi, nakar vse skupaj zmešamo z blenderjem in precedimo skozi gazo.

2. V shaker vržemo veliko ledu in ga prelijemo s kokosovim mlekom. Vlijemo ananasov sok in beli rum. Sestavine pošteno pretresemo, dob­ljeno zmešnjavo pa vlijemo v ličen kozarec. Namesto ledu lahko uporabimo zamrznjene kocke ananasa, ki nam nato prijazno hladijo pijačo.

3. V kozarec natlačimo še kup pisanega šavja in druge eksotične dekoracije in koktajl je nared za uživanje na plaži.

Priporočamo še:
Datum Objave: 4.7.2022 ob 16:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.