
Najboljša je z domačo paradižnikovo omako!
Sestavine
– konzerva pelatov ali 4 sveži paradižniki
– 1/2 žličke origana
– 1/2 žličke suhe bazilike ali nekaj listov sveže
– drobno sesekljan strok česna
– malo soli, le po potrebi
Priporočamo še: Na pico v Etno
Priprava
1. Svež paradižnik očistimo, narežemo in stresemo v lonec. Segrejemo ga, da začne iztekati sok, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom v pire. Ohladimo in začinimo. Konzervirane pelate le pretlačimo z vilicami ali paličnim mešalnikom in začinimo. Pazimo na količino soli. Če bo pica obložena z mesnino, omake ne solimo ali zelo malo.
2. Omako do tri dni hranimo v hladilniku. Za daljši čas jo obvezno segrejemo do vrenja in vložimo v vroče manjše kozarce ter tesno zapremo. Takšno hranimo v omari ali shrambi, po odprtju pa v hladilniku.