Odprta Kuhinja

Paradižnikov krompir s piščancem in rožmarinom

Odpri galerijo
A+   A-
Slastna jed.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 4 piščančja bedra ali kosi beder brez kosti in kože
- 5–6 krompirjev
- pločevinka vloženega paradižnika
- sol, pol žličke karija, bogata vejica rožmarina

Priprava


1. Piščančja bedra razpolovimo v sklepu, odstranimo kožo in začinimo s karijem in soljo. V globlji ponvi jih hrustljavo popečemo.

2. Rožmarin sesekljamo.

3. K mesu zlijemo paradižnik iz pločevinke, solimo, začinimo z rožmarinom in pokrito kuhamo 20 minut.

4. Medtem krompir olupimo, narežemo na kocke in posebej stresemo v lonec z malo slane vode. Zavremo in krompir skuhamo do mehkega.

5. Kuhan krompir odcedimo, ga stresemo k mesu, previdno premešamo. Jed ponudimo samostojno ob zeljni solati z bučnim oljem in praženimi bučnimi semeni.
Nasvet: Vodo, v kateri se je kuhal krompir, uporabite jutri v juhi z endivijo.

Naredimo vnaprej: Brez skrbi – jed skuhajte vnaprej.

Ali veste: Da je rožmarin eno najbolj aromatičnih zelišč? Njegovi ozki smolnati listi na močnih steblih ohranijo vonj tudi posušeni; najbrž je zato simbol ljubezni. Rožmarin v ljudskem zdravilstvu pospešuje kroženje krvi, uravnava krvni tlak, lajša prebavo maščob, krepi spomin. Da bi najbolj izkoristili njegovo zdravilno moč, ga drobno sesekljamo in uporabimo na začetku kuhanja.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poskusite še: Matevž in kisla repa

Datum Objave: 20.11.2017 ob 08:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: