Odprta Kuhinja

Pečen krompir hollywoodske igralke, ki je postal spletna uspešnica

Odpri galerijo
A+   A-
Recept za pečen krompir, ki ga pripravlja hollywoodska igralka Emily Blunt.



V teh dneh je znana televizijska chefinja Ina Garten napovedala izdajo svoje nove kuharske knjige, kjer naj bi se znašli vsi njeni najljubši recepti, primerni za vsakdanjo kuharijo. Gotovo gre pričakovati same specialitete, eden od receptov pa je v zadnjih dneh na spletu povzročil pravo norijo. Slavna kuharica je namreč napovedala, da je v svojo novo kuharico uvrstila tudi družinski recept za pečen krompir hollywoodske igralke Emiliy Blunt, ki ga je pred dvema letoma delila v njeni kuharski oddaji.



 

Kuhan, pretresen in ohlajen


Verjetno si mislite, da ste krompir spekli že na vse možne načine, a Emily ga pripravlja na res poseben način. Ponaša se z nadvse hrustljavo skorjico in mehko kremasto sredico. Menda je tako okusen, da si ga boste želeli v vlogi priloge kar za vsako kosilo. Še več, tako je hrustljav, da bi lahko postal kar glavna zvezda kosila.

In kje tiči trik? V njegovi pripravi, ne sestavinah. Vsebuje namreč le štiri in prav vse imate trenutno doma. Potrebujete namreč krompir, rastlinsko olje, sol in nekaj ščepcev peteršilja. Priprava pa poleg rezanja zahteva še nekaj korakov, a verjemite, izplačalo se bo.

In ker ste najverjetneje že neučakani, da preizkusite recept, ki je v teh dneh obnorel svet, najbolje, da se kar lotimo dela. Pečico segrejemo na 220 stopinj in že lahko pričnemo s kuhanjem.



 

Sestavine



  • kilogram krompirja

  • rastlinsko olje

  • sol po okusu

  • nekaj vejic peteršilja


Priprava


1. Igralka krompir pripravlja tako, da najprej segreje pečico na 220 stopinj Celzija, da bo pečica res vroča. Nato olupljen krompir najprej skuha v vodi in ga odcedi, nato pa ga vrne v prazno posodo in ga dobro pretrese. (Igralka ta del imenuje vadba, saj v tem času aktiviramo celo telo in poskrbimo za mišice, je prepričana.)

2. Krompir nato pretresemo na pladenj za peko, ki smo ga obložili s peki papirjem, ter ga 15 minut pustimo na sobni temperaturi, da se malce posuši in bo tako bolj hrustljav.

3. Krompir nato prelijemo z oljem, da je razporejeno po celotni površini. Porinemo v pečico za 5 do 7 minut, da olje prične cvrčati.

4. Z lopatico nato dobro premešamo krompir in pečemo še 45 minut do ene ure. Ko je zlato zapečen in hrustljav, ga vzamemo iz pečice in nekaj minut pustimo počivati na pultu, nato pa posujemo s peteršiljem.
Preberite še: 15 skrivnosti in nasvetov kuharskih mojstrov: Darja Končarevič, Bazilika

Foto: Georgiana Mirela from Pexels
Datum Objave: 19.5.2020 ob 07:05

Več iz te teme:

prilogekrompirpečen krompir

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.