Pečen piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Piščanec s korenjem in vinom.

Hitra mesna jed, ki je tako dobra, da si jo lahko omislimo tudi za bolj prazničen obrok.

Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine

– 4 piščančja bedra
– žlica gorčice
– 2 veliki čebuli
– 4 večji korenčki
– 20 dag šampinjonov
– timijan
– 2 dl rdečega vina
– sol, poper

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Čebulo narežemo na krhlje, korenje na trakove, gobice očistimo in po potrebi narežemo in vse damo v pekač.

3. Piščančja bedra solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako položimo v pekač.

4. Prilijemo še rdeče vino, nato pekač postavimo v segreto pečico.

5. Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako.

6. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.

7. Božansko po sladkem dišečega piščanca ponudimo s hrustljavim kruhom, da z njim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake. Za posladek si privoščimo mlačen jabolčni kompot.

Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.
Poizkusite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed